Portfolio Esther Poiesz

Wonen en werken Down Under

Tallship van Australië tot Azië

Van 2013 tot 2019 heb ik met mijn gezin mogen wonen én werken in Australië. Dankzij eerdere contacten kon ik er als ondersteunend agentschap aan de gang voor de Dutch Tallships in Perth. Ik hielp het rendement verbeteren van de First Fleet Races, door het regelen van voldoende bemanning en persaandacht in elke haven van aankomst. Later kwam daar een project bij gericht op de Aziatische markt: in 5 jaar grondig voorbereiden hebben we het Tallships De Leeuwin weten te vermarkten als werkweek voor expatkinderen van Internationale scholen: een tot dan toe volledig onbenutte markt met grote mogelijkheden voor de rederij. Zelf vind ik het minstens zo mooi dat die jongeren op zo’n boot soft skills leren die je nergens zo intensief meemaakt als daar. Tussendoor hebben we ook een format opgezet om alle Tallships in te zetten voor dekrecepties voor de zakelijke markt zodat er ook bezetting is als ze in de haven liggen.

Tallships

Sail Amsterdam en bedrijfsuitjes in Nederland en Duitsland

Voor een rederij in Lemmer hielp ik mee om de bruine vloot die grotendeels op de Oostzee actief was, ook in te zetten voor bedrijfsuitjes in Nederland en Duitsland. We ontwikkelden de dekrecepties, verhoogden de bezetting van de vijf Tallships en deden mee aan Sail A’dam in 2000 en 2005. Bij zo’n Sail ben je dan 12 maanden bezig van contract tot catering, om uiteindelijk 6 dagen in drie ploegendienst alle gasten volledig in de watten te leggen. Fantastisch!

Bedrijvenloket

Ondernemers op weg helpen

Anderhalf jaar heb ik me als accountmanager van het Bedrijvenloket voor de net gefuseerde gemeente Súdwest-Fyslân ingezet voor de ondernemers. Mijn taken waren gericht op het meedenken, muurtjes afbreken, aanzwengelen en niet zelden toch weer verbinden van ondernemers zodat processen niet alleen werden ingezet maar ondernemers elkaar ook konden versterken. Veel contacten opgedaan met bedrijfsleven, van toerisme en watersport tot retail en agrarisch. Zo waardevol!

Friese musea Súdwest-Fyslân

Samen meer bezoekers trekken

Een nog lopend project waarbij ik als Kwartiermaker wordt ingezet is de verbeterde samenwerking tussen de 9 unieke musea binnen de gemeente Súdwest-Fyslân. Taken waren daar onder meer het intenser samenwerken, kennis delen, data op orde krijgen en gezamenlijke activiteiten ontplooien om meer bezoekers te trekken. Uiteraard begint zoiets met goed inventariseren, onderzoek en verbinding. Op die basis liggen er nu drie voorstellen waarbij we onder meer de inwoners van de provincie veel meer zullen inzetten als ambassadeurs. Hoe, dat mag nog blijken. Dit project is nog niet afgerond.

Valk Hotel Emmeloord

Opzetten Banqueting en B2B-events

Gedurende drie jaar zat ik bij het destijds gloednieuwe Van der Valk Hotel in Emmeloord. Toeristisch gezien liep alles al, maar voor de zakelijke markt moest er nog volop worden ingezet. In dit project deed ik onder meer het marktonderzoek, opzetten van arrangementen, banqueting, verhuur van zalen en organisatie van congressen: van folders tot draaiboeken. Ik deed het hele proces; wat heb ik er veel gedaan en veel geleerd!

Sneekweek

Van losse onderdelen naar stabiele stichting

Mijn laatste afgeronde klus is het opzetten van een overkoepelende stichting voor de Sneekweek. Het evenement bestaat al jaren, maar werd in feite gedreven door 5 afzonderlijke partijen. Om toekomstbestendig te kunnen opereren hebben we een Bestuur opgericht, een vijfjarenplan ontwikkeld, een projectvoorstel gedaan en de financiering rond gekregen. Mijn rol omvatte veel communiceren, draagvlak creëren en veel praktische taken om te zorgen dat de Stichting ook functioneert: van inschrijving bij de KvK tot openen van een bankrekening en maken van een overlegstructuur.

Hogeschool Stenden

Office manager Leeuwarden Student City

Een leuke interim klus was de zwangerschapsvervanging op NHL Stenden. Voor Leeuwarden Student City hielp ik mee in de ondersteuning van het management, van de Open Dagen, Evenementen en relaties met bedrijfsleven en overheid. Dit is typisch zo’n rol waarin ik mijn ervaring in de uitvoerende taken en praktische inzetbaarheid volledig kon aanscherpen.

Vragen na het lezen van mijn portfolio?

Als kwartiermaker ben ik de verbindende schakel die jouw team nodig heeft. Met mijn ervaring en expertise breng ik mensen, ideeën en processen samen en creëren we een dynamische en harmonieuze werkomgeving waarin iedereen excelleert!